Kracht Evangelisatie

Het evangelie van Jezus Christus is de kracht Gods tot behoud

Verslagen

Brussel 15-12-2012

Posted by Arbeiders in de Oogst on December 17, 2012 at 11:40 AM

Séminaire biblique sur l’Evangélisation:

La Puissance d’Evangélisation

Zo stond het aangekondigd voor 15 december in Brussel. Het zou eerst twee avonden en een hele dag duren, maar dat werd, door omstandigheden ingekort tot alleen de zaterdag.

Het bleek een zaaltje te zijn achter een Afrikaanse kapsalon en er waren 2 deelnemers……, maar het vuur was er niet minder om.

We begonnen met het zingen van nr. 5 uit Opwekking, Hallelujah, een internationaal lied, aangevuld met eigen tekst, zoals J’aime Jesus.

Nadat ondergetekende eerst de presentatie hield, uiteraard vertaald in het Frans en we met elkaar gingen oefenen, was Ronald Plat aan de beurt met zijn franse versie van Genees de zieken. Uiteraard werden we in het Frans vertaald, door Pastor Arthur Eyongo, initiatiefnemer en organisator van dit evenement, samen met zijn vrouw Nadine.

Daarna was er weer een moment van aanbidding, wederom met het lied Halleluja. Opzienbarend, hoe met weinig mensen, 1 gitaar en een woord, de aanwezigheid van God voelbaar aanwezig kan zijn.

Hierna trokken we naar buiten. Ronald nam 6 ‘Gloriestoelen’ mee, 2 mensen bleven bij hem, en waren dus, samen met zijn vrouw, schoonvader en Navayo samen met zijn zessen. Arthur en ondergetekende gingen een eindje verderop staan. In totaal hebben we die dag 15 mensen tot de Heer mogen leidenen let wel in het Frans. Dat is nu het mooie met het script, het is in zoveel talen beschikbaar. Je hoeft het alleen maar voor te lezen, de kracht van het evangelie, de zalving en de heilige Geest doen de rest!

Ook bij de Gloriestoel gebeurden er wonderen. Ronald schrijft op zijn Facebook pagina: Een man met enkelpijn werd na gebed genezen en gaf zijn leven aan Jezus. Een vrouw met chronische schouderpijn en enorme rugpijn werd volkomen genezen. Een vrouw die problemen had met haar stembanden en amper kon praten kon na gebed weer volop zingen. Ze was zangeres en ze begon op straat te zingen. Geweldig hoor. We mochten bidden voor mensen die een hypotheek goedkeuring wilden van de bank, mensen die zwanger wilden worden, mensen die een verblijfvergunning wilden en ga nog maar even zo door. De Heer geeft altijd een mooie afsluiter. Toen we gingen evalueren in de zaal was er een man die had een operatie gehad aan een ader in zijn rechterhand. De chirurg had een fout gemaakt waardoor hij geen gevoel meer had in de zijnkant van zijn hand en in zijn pink. Woensdag had de chirurg nog gezegd dat hij er maar mee moest leven. Tja, de chirurg kent dokter Jezus natuurlijk nog niet. We hebben gebeden met zijn hand en het gevoel was weer volkomen terug in zijn pink. Hij stond maar te wrijven en te testen en hij gaf toen zijn getuigenis. Hij is genezen!

Men had tegen Arthur en Nadine gezegd dat evangeliseren in Brussel onbegonnen werk is, maar wanneer je gaat in Gods kracht, mag je wonderen verwachten! Of er een vervolg gaat komen? Ik denk het wel. In ieder geval met de samenwerking tussen Arbeiders in de Oogst Krachtevangelisatie en de Gloriestoel, want we vullen elkaar prima aan! A Dieu la gloire!

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments